menu
De prijs van snelheid

De toenemende snelheid in onze westerse wereld heeft veel invloed op hoe onze omgeving er uit ziet door o.a. automatiseringsprocessen, de inzet van robots en de multimedia-wereld. Welke impact heeft de toenemende snelheid op onze waarneming. Kunnen onze hersenen op termijn deze in aantal toenemende snelle beelden nog volgen. En wat zijn de gevolgen hiervan? Zijn onze overhaaste  beslissingen wel de juiste?
Pauline start haar werkproces met het opzoeken van snelheid; vanuit een rijdende auto maakt zij foto’s van het snelweglandschap. 
Het resultaat is anders naar gelang de snelheid van de auto en de hoeveelheid licht dat op dat specifieke moment aanwezig is.

Interview by TextileArtist.org

Interview 'Pauline Nijenhuis: Man and machine' in English by TextileArtist.org    

En français:

Le travail de Pauline M.M. Nijenhuis induit une impression de vitesse. Ses compostitions illustrent les spectacles les plus communs de notre époque: les paysages vus à partir d'une voiture en mouvement.

Citaat van Pauline:

'Deze foto's, genomen vanuit een snelrijdende auto, vertonen beelden die mijn hersenen bijna niet meer kunnen ontcijferen. De vervormingen in het beeld toneneen andere nieuwe werkelijkheid, een nieuwe waarheid. Wat ik dan zie of denk te zien probeer ik in mijn werk te versterken en/of in een bepaalde richting te sturen. Of dit de juiste visualisatie is van de werkelijkheid is niet van belang. En juist dat illustreert het risico van waarnemen in onze 'snelle tijd' '.

'Die andere werkelijkheid die door snelheid zichtbaar wordt'

Auf Deutsch:

Pauline M.M. Nijenhuis Arbeit führt zu einem Gefühl von Geschwindigkeit. Ihre Darstellungen zeigen die häufigsten Ansichten unserer Zeit: Landschaften aus einem fahrenden Auto.

Pauline Nijenhuis

Bernard Lievegoedstraat 132
7207 PX Zutphen
Nederland
Tel +31(0)575-574766
Mobile+31(0)6.36055929
info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]paulinenijenhuis.com 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief mail.

Atelier Z7+

Bernard Lievegoedstraat 132
7207 PX Zutphen
Nederland
Tel +31(0)575-574766
info@paulinenijenhuis.com

Facebook Atelier Z7+

Nice to know

My work can be seen at Facebook Instagram and  BKDOC 
I am affiliated with Pictoright 

Colofon

Website design by frenz.nl 
Website builder by netklaar.nl 
Photographer of my artworks i.zijp