menu
Workshopaanbod
Workshop Kleuren mengen in acrylverf

Met slechts 6 kleuren en wit kan je oneindig veel kleuren mengen. Zelfs zwart. Maar hoe doe je dit? En waarom is het zo lastig om bijvoorbeeld een paars-violet of kastanjebruin te mengen? In deze workshop ga je de basis leren. Naast een stukje theorie en kleurenleer is het vooral veel doen!
Data: 2019.

Mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan hoor ik het graag?

Review
"De workshop Kleuren mengen was een echte eyeopener voor mij. Een prima balans tussen theorie en zelf kleuren mengen - met een toenemende moeilijkheidsgraad. En ik verheug me erop om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in de interessante en leuke cursussen Beeldende vorming bij Pauline. Erica"

Workshop Stilleven in mixed media geïnspireerd naar het kleurrijke werk van Matisse

In deze workshop volgt een korte kennismaking met het werk van Matisse, de voorman van de kunststroming Fauvisme. Matisse schilderde overwegend levendige en blij stemmende taferelen strevend naar beeldende perfectie en harmonie. Je gaat een stilleven weergeven in mixed media in dit geval inkten en pastelkrijt, welke is geïnspireerd is op het werk van Matisse. Perspectief is hier geen issue. Het gaat vooral om stilering, op zoek naar schoonheid in de versimpeling.
Data: 

Voor iedereen die plezier heeft in tekenen. Van de beginnende- tot gevorderde tekenaar!

Workshop Tekenen naar waarneming

Tijdens het tekenen train je het kijken! Opmerkelijk is dat je steeds meer gaat zien. In deze workshop ga je met basis tekentechnieken aan de slag. Ook is er aandacht voor het vergroten van de plasticiteit in je tekening. Hoe doorbreek je de platheid van de te tekenen voorwerpen. En wat is het belang van zwart in je tekening? Hoe teken je een wit voorwerp?
Data:  2019.

Voor iedereen die plezier heeft in tekenen. Van de beginnende- tot gevorderde tekenaar!

Review
'Me ingeschreven voor een cursus middag om meer technieken te leren. Deze dag was erg gezellig maar zeker maar ook waardevol. Veel geleerd! Meerder opdrachten mogen doen. Steeds werd het weer een stapje moeilijker. Maar door de duidelijke uitleg weten we waar we op moeten letten, en waar we naar moet kijken. En tijdens het maken van de opdracht wel wat geploeterd gelukkig kwam Pauline dan steeds kijken waar ik hulp bij nodig had. Ze gaf me de juiste aanwijzigingen, die er voor gezorgd hebben dat ik weer verder kon en het beste uit mezelf kon halen. Ik heb iets gemaakt waar ik erg tevreden (trots) op ben. Roos'

Workshop Acrylverf technieken

Kennismaking met acrylverf. In deze workshop aandacht voor de gewenste substantie, dikte van de verf, de toets richting en de glaceertechniek (in meerdere lagen opbrengen). We gaan vooral veel oefenen met het materiaal acrylverf. Het mengen van de juiste kleur behandel ik in de workshop 'Kleuren mengen in acrylverf', daar ligt de focus geheel op het mengen van kleur.

Voor de beginnende schilder. Maar ook als jij jouw schildervaardigheden wilt vergroten en oefenen.

Workshop Compositie

Een middag nieuwe compositievorm ontdekken? Heb je altijd de neiging om het te tekenen voorwerp centraal op het papier of doek te plaatsen? Misschien heb je hier nog niet over nagedacht? Ik heb het hier over compositie. Ofwel het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Compositie bepaalt mede het verhaal of de boodschap van je tekening of schilderij. Dit kan je je boodschap versterken en/of bepaalde onderdelen in je werk meer aandacht geven. Wij gaan werken met tekenmateriaal en inkten. Geen acrylverf.

Voor iedereen die plezier heeft in tekenen. Van de beginnende- tot gevorderde tekenaar!

Data en kosten
Informatie

Data diverse workshops 2019:
Kleuren mengen in acrylverf -  
Stilleven in mixed media inspiratiebron Matisse -  
Tekenen naar waarneming - 
Acrylverf technieken -  op verzoek.
Compositie - op verzoek.

Lestijd: 13.30 - 17.00 uur.

Data ook op aanvraag mogelijk!

Kosten: per workshop per persoon: inclusief BTW € 58,- inclusief professionele materialen en koffie of thee.

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. Kunt u op beide aangegeven data van de workshop geeft dit dan aan, zodat de kans tot doorgang van de workshop wordt vergroot.

Aanmelden via mail of telefoon 0575-574766.

Annulering en restitutie:

De volgende restitutieregels gelden indien u de aanmelding voor deelname aan een cursus of workshop wilt annuleren:

  • tot 4 weken voor aanvang van de cursus: restitutie van het volledige bedrag minus 15,- administratiekosten,
  • van 4 tot 2 weken voor aanvang van de cursus: 50% van het bedrag
  • na 2 weken voor aanvang van de cursus is helaas geen restitutie meer mogelijk.
  • Het is alleen na goed overleg vooraf mogelijk om bij annulering een plaatsvervanger mee te laten doen.