menu
Workshopaanbod
Winter 2019 - voorjaar 2020

De winter komt er aan. Aanleiding voor een mooi een nieuw aanbod workshops met tekenen en schilderen, op de zaterdagmiddag. Voor de materialen wordt gezorgd.

Wat we gaan doen: De technische aspecten van tekenen en schilderen komen aanbod. En er is vooral veel aandacht voor het leren kijken; een basale vaardigheid die je niet genoeg kunt oefenen! Alle workshops bieden een goede basis voor de starter in tekenen en schilderen. Ben je al meer ervaren? Dan is volop gelegenheid voor verdieping.


Workshop 1: Alles over mengen; ooit zwart gemengd en hoe komt het dat paars mengen zo lastig is?

Met slechts 6 kleuren én wit kun je oneindig veel kleuren mengen in acrylverf. Zelfs zwart. Maar hoe doe je dit? En waarom is het zo lastig om bijvoorbeeld een paars violet of kastanjebruin te mengen? 

In deze workshop gaan we - naast theorie over de kleurenleer – vooral veel mengen! 

Gepland op 11 januari en 8 februari 2020. Voor beide data nog plek.

Workshop 2: Hoe zorg je ervoor dat je getekende koffiekopje echt rond lijkt?

In deze workshop ga je eerst kennismaken met basis tekentechnieken. Tijdens het tekenen, train je het kijken. Al doende ga je meer ontdekken en krijg je er steeds meer plezier in.
Ook is er aandacht voor het vergroten van de plasticiteit in je tekening. Hoe doorbreek je de platheid van de weer te geven voorwerpen.
En hoe zit het met zwart en wit: wat is het belang van zwart in je tekening en hoe verbeeld je een wit voorwerp? Dit alles komt aan bod in deze in deze heerlijk lange middag.

Data wordt gezocht. Aanmelden nog mogelijk.

Workshop 3: Schilderen met acrylverf met een beetje hulp van Morandi

Aan de hand van de tijdloze stillevens van de wereldberoemde Morandi, gaan we aan de slag met acrylverf. Er is aandacht voor de gewenste verfsubstantie, de toets (de wijze waarop je het penseel of kwast op het doek plaatst en de verf aanbrengt) en de glaceer techniek; het opbrengen van meerdere lagen. Verder leer je bewuster om te gaan met toets richting, daarmee geef je je geschilderde objecten meer stemming en plasticiteit geeft. |
Enige aandacht voor de theorie over kleurenleer en het mengen van kleuren, ondersteunt je om te komen tot het mengen van de prachtige tinten in Morandi's stillevens.

Les data wordt gezocht. Aanmelden nog mogelijk.

Workshop 4: Kleur bekennen met Matisse in mixed media pastelkrijt en ecoline

Deze workshop biedt een korte kennismaking met het werk van Matisse, de voorman van de kunststroming Fauvisme. Matisse schilderde overwegend levendige en blij stemmende taferelen, strevend naar beeldende perfectie en harmonie. 

Je gaat een stilleven weergeven, welke is geïnspireerd is op het werk van Matisse. Dit gebeurt in mixed media, in dit geval inkten en pastelkrijt. Perspectief is hier geen issue. Het gaat vooral om stilering, op zoek naar schoonheid in de versimpeling.

Gepland op 25 januari 2020.

Data en kosten
Informatie

Ben je geïnteresseerd in één of meerder workshops laat mij dit weten.

Voor workshop 2 Tekenen naar waarneming en workshop 3 Morandi wordt uit onderstaande data via datumprikker tot een lesdatum gekomen.
Mogelijke data voor de deze workshops 2020: Zaterdagmiddag: 15 februari, 22 februari, 29 februari,  21 maart, 28 maart, 4 april of 11 april 2020.
Data ook op aanvraag mogelijk!

Lestijd: 13.30 - 17.00 uur.

Kosten: per workshop per persoon, inclusief BTW € 58,- inbegrepen gebruik van professionele materialen en koffie of thee.

Aanmelden via mail of telefoon 0575-574766.

De workshop heeft doorgang als er voldoende deelnemers hebben aangemeld.

 

Recensies:
"De workshop Kleuren mengen was een echte eyeopener voor mij. Een prima balans tussen theorie en zelf kleuren mengen - met een toenemende moeilijkheidsgraad. Ik verheug me erop om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in de interessante en leuke cursussen Beeldende Vorming bij Pauline. "- Erica"

Me ingeschreven voor een cursus middag om meer technieken te leren. Deze dag was erg gezellig maar zeker maar ook waardevol. Veel geleerd! Meerder opdrachten mogen doen. Steeds werd het weer een stapje moeilijker. Maar door de duidelijke uitleg weten we waar we op moeten letten, en waar we naar moet kijken. En tijdens het maken van de opdracht wel wat geploeterd gelukkig kwam Pauline dan steeds kijken waar ik hulp bij nodig had. Ze gaf me de juiste aanwijzigingen, die er voor gezorgd hebben dat ik weer verder kon en het beste uit mezelf kon halen. Ik heb iets gemaakt waar ik erg tevreden (trots) op ben.'- Roos.

 
Annulering en restitutie:

De volgende restitutieregels gelden indien u de aanmelding voor deelname aan een cursus of workshop wilt annuleren:

  • tot 4 weken voor aanvang van de workshop: restitutie van het volledige bedrag minus 15,- administratiekosten,
  • van 4 tot 2 weken voor aanvang van de cursus: 50% van het bedrag
  • na 2 weken voor aanvang van de cursus is helaas geen restitutie meer mogelijk.
  • Het is alleen na goed overleg vooraf mogelijk om bij annulering een plaatsvervanger mee te laten doen.