menu

Teken- en schildercursus te Zutphen ( nabij Warnsveld, Lochem, Vorden, Dieren, Ruurlo, Eefde, Gorssel, Almen, Brummen en Dieren).

Teken- en schildercursussen voor volwassenenworkshops (in atelier en op locatie), op basisscholen en voortgezet onderwijs.

Atelier Z7+ geeft dit seizoen de volgende cursusBeeldende Vorming volwassenen tekenen en schilderen op de woensdagochtend, woensdagavond of vrijdagochtend.

De schilder- en tekenlessen zijn onder begeleiding en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke cursist met als doel het leren verbeelden op je eigen manier en niet het afbeelden.

Meer over Pauline MM Nijenhuis
Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en in datzelfde jaar exposeerde zij bij de tentoonstelling Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst in het Paleis op de Dam. En heeft bij de opening Princes Beatrix ( toen koningin) mogen ontmoeten.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in Gemeentemuseum Den Haag (ZomerExpo) haar werk mogen presenteren. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Goghprijs. Pauline wint de De Merit Award 2015 ( gedeelde tweede prijs) van de internationale wedstrijd vanARTS & CRAFTS DESIGN AWARD 2015.

In 2016 exposeert zij voor het eerst over de grens namelijk in een internationale tentoonstellingen te Pittsburgh (Verenigde Staten), Oekraïne en in Canada. Tijdens de openingsdagen van Textiel Biënnale Contextile te Portugal heeft zij een presentatie over haar werk mogen houden.

Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. Een uitgebreid interview is te lezen op de Engelse site www.textileartist.org/pauline-nijenhuis/.  : "Pauline Nijenhuis; Man and machine'

Meer publicaties: Het Parool, TextielPlus tijdschrift Textielkunst 2014. En in 2017 komt zij in een Amerikaans kunstboek over FiberArt van Ashley Rooney.

Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren.

De cursisten leren goed kijken en krijgen les in schilder- en tekenvaardigheden zoals het mengen van kleuren en kleurenleer, lijnvoering, vormonderzoek, compositieopbouw, zeggingskracht en de textuur van het werk. Er wordt gewerkt in diverse technieken en materialen o.a. acrylverf, diverse krijtsoorten, potloodmaterialen, inktsoorten en collage.

De onderwerpen zijn vaak verbonden aan het werk van bekende kunstenaars (oude meesters en hedendaagse kunst). 

Door goed te kijken en vertrouwd te raken met de verschillende materialen gaan cursisten zich hierin vrijer voelen en ontstaat er prachtig oorspronkelijk werk.

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus, beginners en gevorderden. U hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en open te staan voor dit nieuwe avontuur.

Een cursusgroep bestraat uit 7 personen.

Een bedrijfsuitje, kinderfeestjes of (meerdaagse) workshops zijn ook mogelijk. Prijs op aanvraag.

De teken-, schilderlessen en workshops worden gegeven in het atelier van professioneel beeldend kunstenaar Pauline MM Nijenhuis te Zutphen (nabij Warnsveld, Vorden en Lochem). Goed te bereiken vanaf Warnsveld, Eefde, Gorssel, Ruurlo, Vorden, Almen, Dieren en Lochem.

Prijzen en lestijden zie onder kopje cursus Beeldende Vorming Volwassenen .
Aanmelden of meer informatie.