menu

Teken- en schildercursus te Zutphen (nabij Warnsveld, Lochem, Vorden, Dieren, Ruurlo, Eefde, Gorssel, Almen, Brummen en Dieren).

Atelier Z7+ geeft dit seizoen de volgende cursus Beeldende Vorming volwassenen tekenen en schilderen op de woensdagochtend, woensdagavond of vrijdagochtend. Meer info over inhoud, lestijden, kosten.
Meer informatie over workshops 

Reviews cursisten

De teken-, schilderlessen en workshops worden gegeven in het atelier van professioneel beeldend kunstenaar Pauline Nijenhuis te Zutphen.

Goed te bereiken vanaf Warnsveld, Eefde, Gorssel, Ruurlo, Vorden, Almen, Dieren en Lochem.

Meer over Pauline Nijenhuis
Pauline studeerde in 1990 af aan de kunstacademie CABK (dit heet nu Artez) te Zwolle. In 1993 mocht zij het startstipendium ontvangen van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. Ook is zij genomineerd voor de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. En exposeerde ze in de bijhorende tentoonstelling in het Paleis op de Dam, welke werd geopend door voormalig koningin Beatrix.

Naast dat haar werk wordt vertegenwoordigd door galerieën heeft zij meerdere malen in het Gemeentemuseum Den Haag, Museum De Fundatie, Kasteel Nijenhuis (ZomerExpo) haar werk gepresenteerd. In 2015 volgde de internationale tentoonstelling Textiel Biënnale museum Rijswijk en behaalde zij de finaleplek bij de AVROTROS Vincent Van Gogh prijs. Pauline wint de De Merit Award 2015 ( gedeelde tweede prijs) van de internationale wedstrijd van ARTS & CRAFTS DESIGN AWARD 2015. In 2016 exposeert zij voor het eerst over de grens namelijk in een internationale tentoonstellingen te Pittsburgh (Verenigde Staten), Oekraïne, België en in Canada. En houdt voordrachten over haar werk in Textiel Biënnale Contextile te Portugal en tijdens ETN Conference Borås, Zweden (2017). Haar werk is ook in diverse internationale blogs gespot. Maar ook verschijnen er recensies in Het Parool, Trouw, Surface Design Journal USA, De Stad Gorinchem, De Stentor etc. Maar ook in specifieke kunstbladen Embroidery Magazine (UK 2018) en TextielPlus (2014)
Haar werk is aangekocht door diverse kunstuitlenen, curatoren, galeriehouders en particulieren. Meer info.

Pauline geeft les sinds 1999 les in Kinderatelier KIJKMIJ, Kunstgebouw te Krimpen aan den IJssel. Sinds 2001 ook aan volwassen. In 2007 verhuist zijn naar Zutphen en richt ze Atelier Z7+ op.
Daarnaast zijn er uitstapjes zoals de projecten 'Mijn Achterhoek' (2012),'Mijn Omgeving' (2013) en 'Humor' (2014). Deze cultuur-educatieve beeldende kunstprojecten zijn in opdracht van De Gruitpoort te Doetinchem en Provincie Gelderland. Zij heeft basisscholen bezocht in de volgende gemeenten: Winterswijk, Ruurlo, Eefde, Gendringen, Hummelo, Bronkhorst en Warnsveld.